Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Cholestop kvapky (tinktúra) 50 ml

Cholestop tinktúra (extrakt) - obmedzuie oxidáciu a usadzovania cholesterolu, pomáha rozpúšťať usadeniny v cievach.

Ibištek bráni oxidácii cholesterolu. Praslička bráni usadzovaniu aterosklerotických plátov na stenách ciev. Čakanka a hloh znižuje hladinu cholesterolu - bráni kalcifikácii ciev. Rozrazil rozpúšťa usadený cholesterol. Cesnak odstraňuje nánosy na stenách ciev. Túžobník riedi krv.

Viac detailov

Skladem

169 Kč

Detaily

Cholestop tinktura (extrakt) - směs bylin pro omezení oxidace a usazování cholesterolu, pomáhá rozpouštět usazeniny v cévách.

Složení: ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa), čekanka obecná (Cichorium intybus), přeslička rolní (Equisetum arvense), hloh obecný (Crataegus laevigata), rozrazil lékařský (Veronica officinalis), česnek medvědí (Allium ursinum), tužebník jilmový (Filipendula ulmaria).

HDL cholesterol je pro tělo nezbytný, účastní se například stavby buněčné membrány. Ovšem i LDL cholesterol tělo potřebuje, je relativně neškodný, ovšem pouze do doby, kdy dojde k jeho oxidaci. Právě takto zoxidovaný LDL cholesterol se usazuje v cévách. Abychom oxidaci zabránili, přidali jsme do směsi ibišek súdánský, který díky vitaminu C a dalším antioxidantům tuto úlohu dobře plní. Svým vysokým obsahem organických kyselin mírně ředí krev. Další bylinou je čekanka obecná s vysokým obsahem inulinu, který snižuje celkovou koncentraci cholesterolu, hlavně LDL. Ovšem ne veškerý cholesterol LDL se nám podaří před oxidací uchránit, pak přichází na řadu další bylina, kterou je přeslička rolní, která brání usazování aterosklerotických plátů s cholesterolem na stěnách cév. Dále pomáhá v regeneraci cév a zlepšuje jejich pružnost. Bylinou pro snížení hladiny cholesterolu v krvi je plod hlohu obecného. Nejen že výrazně snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, ale brání i kalcifikaci cév, působí na arytmii, zvyšuje průtok krve arteriemi a snižuje krevní tlak. Další bylinou je rozrazil lékařský, který je schopen již usazený cholesterol rozpouštět. Česnek medvědí snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi, naopak hladinu HDL zvyšuje. Dále odstraňuje vápenné a cholesterolové nánosy na stěnách cév. Poslední bylinou je tužebník jilmový, který svým obsahem kyseliny salicylové velmi mírně ředí krev a tím brání případným problémům s uvolněným cholesterolem. Tužebník zároveň obsahuje i látky které chrání žaludeční sliznici před kyselinami. 

Doporučená hladina celkového cholesterolu v krvi je v současnosti do 5,00 mmol/l, ještě nedávno se uvádělo 6,0 mmol/l.

Hladina od 5,01 do 6,5 mmol/l je označována za zvýšenou. Lidé s touto hladinou cholesterolu by měli upravit svůj jídelníček a životní styl. Vhodné jsou dynamické tělesné aktivity, zejména rychlá chůze. Velmi vhodné je používání kvalitních doplňků stavy, jako je např. naše tinktura Cholestop nebo Cholesterol. Je vhodné, aby klesal celkový cholesterol, ale HDL (tzv. "hodný cholesterol") se nesmí dostat pod hladinu 0,9 mmol/l. Naopak hodnota LDL nad 3,0 mmol/l způsobuje usazování cholesterolu v cévách, tvorbu sklerotických plátů, následnou ztrátu pružnosti cév a zvýšené riziko vážných zdravotních problémů. Velkou, pravděpodobně zcela rozhodující roli u těchto potíží hraje genetická výbava jedince. Jsou známy případy mladých, jinak zcela zdravých jedinců - vegetariánů - s hodnotou 20,00 mmol/l a naopak lidí staršího věku s trochou nadsázky snídajících, obědvajících a večeřejících bůček s hodnotou 5,00 mmol/l.

Hladina nad 6,5 mmol/l je označována za rizikovou. Lidem při ní hrozí větší riziko vzniku srdečně-cévních nemocí, proto je již doporučována péče lékaře. Ta bude pravděpodobně spočívat v nasazení statinů, na něž má minimálně 10% pacientů velmi nežádoucí reakce. Další možností může být Ezetrol bránící vstřebávání cholesterolu či jednou za měsíc injekčně (pod kůži) podávaná látka PCSK 9. Jedná se ovšem o syntetické razantně působící přípravky s odpovídajícími dříve či později se projevujícími vedlejšími účinky.

Problém zvýšené hladiny cholesterolu se přitom týká téměř 70 % dospělé české populace, tedy zcela zřejmě je někde něco velmi špatně! Častým mýtem je přesvědčení, že je třeba hlídat pouze příjem cholesterolu.

Zdravotní tvrzení týkající se této směsi léčivých rostlin ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Tonus / Vitalita. Normální funkce střevního traktu. Vylučování vody z organizmu. Normální činnost cévní soustavy. Těžké nohy. Normální činnost jater. Normální činnost srdce a cév. Hladina glukózy v krvi. Normální stav kostí a kloubů. Antioxidant. Klouby – flexibilita. Nervová rovnováha - uklidnění – relaxace. Normální stav pokožky, vlasů a nehtů (mineralizace). Normální funkce močové soustavy. Osvěžení těla zdravé dýchání, odolnost. Vylučování. Normální činnost kardiovaskulárního systému – pružnost. Normální funkce nervové a oběhové soustavy. Relaxační účinek - napomáhá usínání. Normální činnost ledvin a močového měchýře. Relaxace – spánek. Normální stav pokožky, hojení ran. Normální funkce dýchacího systému. Vylučování těžkých kovů, metabolismus cholesterolu, normální činnost oběhové a střevní soustavy. Přirozená obranyschopnost. Duševní zdraví / relaxace – spánek. Normální činnost srdce, hladina cholesterolu v krvi. Normální stav pokožky a tkání. Antiseptické vlastnosti.

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má.

Více o účincích na http://www.tinktura-info.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-bylinkarovo-tajemstvi-c-169_176/cholestop-kapky-50-ml-p-3286

Dávkování: 3x denně 20 kapek. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Omezení užívání:

  • nepřekračujte denní dávku

OVZ-35.1-31.10.2012-4032/1

 

Recenzie

Napísať recenziu

Cholestop kvapky (tinktúra) 50 ml

Cholestop kvapky (tinktúra) 50 ml

Cholestop tinktúra (extrakt) - obmedzuie oxidáciu a usadzovania cholesterolu, pomáha rozpúšťať usadeniny v cievach.

Ibištek bráni oxidácii cholesterolu. Praslička bráni usadzovaniu aterosklerotických plátov na stenách ciev. Čakanka a hloh znižuje hladinu cholesterolu - bráni kalcifikácii ciev. Rozrazil rozpúšťa usadený cholesterol. Cesnak odstraňuje nánosy na stenách ciev. Túžobník riedi krv.