Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Inulin kapky (tinktura) 50 ml Zväčšiť

Inulin kvapky (tinktúra) 50 ml

Inulín tinktúra (extrakt) - zmes bylín obsahujúcich inulín - prebiotikum vhodné napríklad na obnovu črevnej mikroflóry po liečbe antibiotikami.

Viac detailov

Skladem

159 Kč

Detaily

Inulin tinktura (extrakt) - směs bylin obsahujících inulin - prebiotikum vhodné například pro obnovu stření mikroflóry po léčbě antibiotiky.

Složení:  Oman pravý (Inula helenium), čekanka obecná (Cichorium intybus), lopuch větší (Arctium lappa).

Inulin je rozpustná vláknina, která není štěpena střevními enzymy (amylázou) a díky tomu se dostává až do tlustého střeva, kde upravuje obsah vody ve stolici a tím i pravidelnost a konzistenci stolice. Inulin jako významné prebiotikum je zdrojem energie pro symbiotické střevní bakterie a tím podporuje růst a aktivitu střevní mikroflóry, užívání je zvláště vhodné po léčbě antibiotiky. Inulin zvyšuje imunitu a tím  zlepšuje zdravotní stav konzumenta. Významně upravuje hladinu cholesterolu. Snižuje vstřebávání cukru v tenkém střevě a tím je vhodný i pro diabetiky. Oman pravý obsahuje velké množství inulinu, čehož se například využívá v pomocné antidiabetické léčbě. Dále obsahuje hořčiny, silici se sekviterpeny a další látky, které velmi účinně působí v oblasti látkové výměny a harmonizují funkci slinivky. Obsahuje až 45 % inlinu. Čekanka obecná podporuje látkovou výměnu, funkci jater a vyměšování žluče. Čekanka obsahuje až 20 % inulinu. Lopuch větší podporuje látkovou výměnu a odstraňuje toxiny z těla pomocí podpory činnosti ledvin. Řadíme ho mezi nejlepší byliny v dermatologii. Příznivě působí na různé ekzémy, akné, impetigo a snižuje mazotok. V kořenu byliny byly prokázány polyacetyleny, které mají protibakteriální a protiplísňové účinky. Podporuje jaterní funkce, je velmi dobrým choleretikem a současně pročišťuje - především střeva - a tím přispívá k celkovému ozdravení organismu. Obsahuje až 50% inulinu.

Zdravotní tvrzení týkající se této směsi léčivých rostlin ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální funkce střevního traktu. Normální činnost jater. Normální činnost srdce a cév. Hladina glukózy v krvi. Normální stav kostí a kloubů. Normální trávení - chuť k jídlu. Normální činnost hltanu a dýchacích cest. Vylučování vody z organizmu. Normální funkce horních cest dýchacích/ Imunita. Normální stav pokožky. Normální trávení. Vylučování vody z organizmu. Normální stav kloubů a chrupavek. Normální hladina glukózy v krvi. Pročištění krve.

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má.

Více o účincích na http://www.tinktura-info.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-z-bylin-vicedruhove-c-169_171/inulin-kapky-tinktura-50-ml-p-3263

Dávkování: 3x denně 20 kapek. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. 

OVZ-35.1-21.02.2014-19063

Recenzie

Napísať recenziu

Inulin kvapky (tinktúra) 50 ml

Inulin kvapky (tinktúra) 50 ml

Inulín tinktúra (extrakt) - zmes bylín obsahujúcich inulín - prebiotikum vhodné napríklad na obnovu črevnej mikroflóry po liečbe antibiotikami.