Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Jalovec kapky (tinktura) 50 ml Zväčšiť

Borievka obyčajná kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z plodu borievky obyčajnej.

Viac detailov

Skladem

139 Kč

Detaily

Tinktura (extrakt) z plodu jalovce obecného.

Jalovec obecný (Juniperus communis, čeleď cypřišovité - Cupressaceae, SK: Borievka obyčajná). Působí při bolestech kloubů a páteře, zlepšuje trávení. Při vnějším užití lokálně zlepšuje prokrvení.

Delší dobu se v ČR traduje, že jalovec dráždí a poškozuje ledviny. Zkušenosti ze zámoří ukazují pravý opak - renoprotektivní účinky. Zprávy o poškození ledvin patrně pramení ze studií, při kterých byly zvířatům podávány vysoké dávky čisté silice z jalovce.

Bylo prokázáno silné ATB působení proti mykobakteriím (TBC, lepra). Dále působí na streptokoky, stafylokoky, enterokoky, pseudomonády a další gramnegativní bakterie a prazity. Dále byly prokázány účinky antioxidační, antitumorózní, hepatoprotektivní a hypolipidemické. Jalovec působí močopudně, ale nesnižuje hladinu draslíku. Obsažené monoterpeny se močí okamžitě vylučují a dezinfikují celý močový systém. Při přítomnosti rezistentních bakterií se pravděpodobně jedná o nejsilnější zbraň v rukou fytoterapie. 

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Vylučování vody z organismu. Normální funkce ledvin. Normální trávení. Normální stav pokožky. Antioxidant. Normální hladina cukru v krvi. Přirozená obranyschopnost - odolnost. Metabolismus tuků a sacharidů.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky. Neužívat při a po nemocech ledvin, zejména při glomerulonefritidě a nefroskleróze.

<p class="MsoNorma

Recenzie

Napísať recenziu

Borievka obyčajná kvapky (tinktúra) 50 ml

Borievka obyčajná kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z plodu borievky obyčajnej.