Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Jestřábník kapky (tinktura) 50 ml Zväčšiť

Jastrabník kvapky (tinktúra) 50 ml

 Tinktúra (extrakt) z vňate jastrabníka chlpáčika.

Viac detailov

Skladem

153 Kč

Detaily

Tinktura (extrakt) z natě jestřábníku chlupáčku.

Jestřábník chlupáček (Hieracium pilosella), syn. chlupáček zední (Pilosella officinarum) čeleď hvězdicovité - (Asteraceae), SK: ) 

Obsahuje třísloviny, hořčiny, pryskyřice, sliz, kumarin, flavonoidy, albumin, kyselinu tannovou, umbeliferin a další látky.
Podporuje chuť k jídlu, užívá se při žaludečních katarech, zevně pomáhá při moučnivce (dětské kožní onemocnění), vředech, furunklech a jiných kožních defektech, zastavuje krvácení (např. při krvácení z nosu lze šňupat usušenou drogu ve formě prášku), působí protizánětlivě, někdy se užívá i při srdečních potížích či poruchách krevního oběhu. Často se užívá pro podporu normální funkce ledvin a močového systému, u nemocí jater a žlučníku, při nechutenství, průjmech a zánětech trávicího traktu. Osvědčil se i při nedostatečné menstruaci a při průjmu. Jestřábník užívejte jen v doporučených dávkách, při předávkování může dojít k otravám. Z tohoto důvodu by jej neměly užívat těhotné a kojící ženy.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální funkce močových cest - ledviny. Normální funkce močové soustavy - vylučování. Vylučování. 

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má. 

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Nevhodný pro děti, těhotné a kojící matky! 

Kód: ledviny, průjem, zánět střev .

Recenzie

Napísať recenziu

Jastrabník kvapky (tinktúra) 50 ml

Jastrabník kvapky (tinktúra) 50 ml

 Tinktúra (extrakt) z vňate jastrabníka chlpáčika.