Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Dračia krv kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra zo 100 % miazgy stromu Crotón lechleri (dračia krv - Sangre de Drago).

Dračia krv je miazgou stromu Croton lechleri. Jej užívanie obmedzuje riziko vzniku nádorového ochorenia čriev a žalúdka. Môžeme ju použiť aj pri angínach. Dračia krv má antimikrobiálne, antibakteriálne, antimykotické a antivírusové účinky, najmä pri herpesvírusoch. Ďalej podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu.

Viac detailov

Skladem

319 Kč

Detaily

Tinktura ze 100% mízy stromu Croton lechleri (dračí krev - Sangre de Drago) .

100 % míza (latex, pryskyřice) stromu Croton lechleri (dračí krev - Sangre de Drago, SK: Dračia krv) je u tohoto přípravku kombinována s nezbytným množstvím lihu pro zlepšení vstřebatelnosti.

Odborná literatura uvádí tyto účinky: Dračí krev je mízou stromu Croton lechleri. Její užívání omezuje riziko vzniku nádorového onemocnění střev a žaludku. Ovlivňuje žaludeční vředy a průjmy. Můžeme ji použít i při angínách (stafylokokových infekcích). Dračí krev má antimikrobiální, antibakteriální, antimykotické a antivirové účinky, zejména u herpesvirů. Dále podporuje přirozenou obranyschopnost organismu. Při vnějším užití dezinfikuje a urychluje hojení povrchových ran, za zkoušku stojí i její působení proti bradavicím.  

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má.

Více o účincích na http://www.tinktura-info.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-bylinkarovo-tajemstvi-c-169_176/draci-krev-kapky-tinktura-50-ml-p-3277

Dávkování: 3x denně 10 kapek perorálně. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte denní dávku.

OVZ-35.1-31.10.2012-4032/1

Recenzie

Hodnotenie 
2023-12-26

Je součástí domácí "lékárničky" - doporučuji.

Našla jsem na webu:
Sangre de Drago (Dračí krev) je čistý kapalný latex z peruánského stromu Croton lechleri, který domorodci v Peru a jiných částech Jižní Ameriky používají jako řešení například kožních problémů.

Spektrum použití dračí krve je velmi široké. Latex je sbírán za úsvitu, vytéká při poranění stromu. Mízu strom vylučuje na svou obranu a k hojení, což objevili i tamější domorodci a v tomto smyslu ji začali užívat. Naši civilizaci s dračí krví seznámil španělský kněz, otec Banebé Cobo, kolem roku 1600. Popsal především její pozitivní vlastnosti s využitím v místním tradičním léčitelství. Lze ji užívat zevně i vnitřně.


Vnější použití: Pro své analgetické a antivirotické účinky je užitečná při různých druzích poranění. Urychluje podporu hojení a zacelení ran. Zároveň chrání před vniknutím infekcí. Velmi dobrá je odezva při potírání, vyplachování či kloktání v případě napadení mandlí či při zanícení dutiny ústní, zubů apod. Dobré zkušenosti jsou s reakcí i u bradavic, které zevně potíráme. Uleví po bolestivém bodnutí hmyzem.

Vnitřně: 15 kapek rozpustíme ve 100 ml vody a užíváme 3× denně.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Vnější: Na výplach úst a kloktání použijeme 30 kapek a kloktáme 3–5× denně. Při napadení či zanícení mandlí naneseme na vatovou tyčinku a mandle potíráme. Při výskytu bradavice tuto přelepíme nasáklou náplastí a necháme plně vstřebat. Opakujeme 1–3 dny. Bradavice by se měla sama vyloupnout. Při řezných poraněních, škrábancích a při dalších kožních problémech aplikujeme přímo na postižené místo. Po třech týdnech přerušíme podávání.

Složení: 100% míza ze stromu Croton lechleri, bez alkoholu či jiných aditiv

Původ: Peru

Upozornění: Není vhodné užívat v době těhotenství a v období, kdy chtějí ženy otěhotnět.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu a k vnějšímu použití

FAQ:

Jaké doporučujete dávkování?

Myslíme, že dávka 5 kapek kterou doporučují čeští výrobci, není dostatečná. I v zahraničí je používáno min. 10 kapek 2–3× denně. Myslíme, že špatně stanovené dávkování českých dodavatelů vychází z doporučení, které se vyskytuje na mnoha zahraničních serverech. Je zde však popisován extrakt SP-303, ten se ale na českém trhu nevyskytuje.

Může dračí krev způsobit alergickou reakci?

Jako u všech přírodních látek, i u dračí krve může vzniknout alergická reakce, proto se doporučuje na max. dávkování 15 kapek 3× denně přejít postupně a před užíváním si udělat test snášenlivosti. Dvě kapky dračí krve rozetřeme na zápěstí nebo loket, pokud místo nezačne svědit či se neobjeví alergická reakce, můžeme bez obav užívat.

Napíšte svoju recenziu!

Napísať recenziu

Dračia krv kvapky (tinktúra) 50 ml

Dračia krv kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra zo 100 % miazgy stromu Crotón lechleri (dračia krv - Sangre de Drago).

Dračia krv je miazgou stromu Croton lechleri. Jej užívanie obmedzuje riziko vzniku nádorového ochorenia čriev a žalúdka. Môžeme ju použiť aj pri angínach. Dračia krv má antimikrobiálne, antibakteriálne, antimykotické a antivírusové účinky, najmä pri herpesvírusoch. Ďalej podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu.