Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Kurkuma kapky (tinktura) 50 ml Zväčšiť

Kurkuma dlhá kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z podzemku kurkumy dlhej.

Viac detailov

Skladem

139 Kč

Detaily

Tinktura (extrakt) z oddenku kurkumy dlouhé.

Kurkumovník dlouhý (kurkuma dlouhá syn. pravá) (Curcuma longa, čeleď zázvorníkovité - Zingiberacea, SK: Kurkuma dlhá) jinak též Haldí. Slouží k léčbě zažívací soustavy, chronických chorob žlučníku a jater včetně hepatitidy. Zvyšuje tvorbu a vylučování žluči a pomáhá při zánětech a křečích žlučníku i jaterních kanálků, je tedy vhodná i při žlučových kamenech. Zlepšuje chuť k jídlu a trávení, enzymatickou činnost slinivky a omezuje hnilobné a kvasné procesy v zažívacím traktu. Působí méně dráždivěji, než třeba pepř či nové koření. Nejznámější obsaženou látkou je kurkumin.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Chuť k jídlu. Normální trávení. Normální činnost jater. Normální činnost kardiovaskulárního systému - krevní oběh. Imunitní systém – antioxidant. Normální stav kloubů a kostí. Normální činnost nervové soustavy. Normální funkce dýchacího systému. Normální stav pokožky. Normální stav kloubů.

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má. 

Více o účincích na http://www.tinktura-info.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-z-bylin-jednodruhove-c-169_2/kurkuma-kapky-tinktura-50-ml-p-3330

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Z důvodu obsahu alkoholu není výrobek vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

OVZ-35.1-10.10.2012-1133

Recenzie

Napísať recenziu

Kurkuma dlhá kvapky (tinktúra) 50 ml

Kurkuma dlhá kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z podzemku kurkumy dlhej.