Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Arnika horská (tinktúra)  50 ml Zväčšiť

Arnika horská (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z kvetu arniky horskej (prha arnika). Tinktúra Arnicae.

Viac detailov

Skladem

153 Kč

Detaily

Tinktura (extrakt) z květu arniky horské (prha arnika). Tinctura Arnicae.

Užívejte s maximální opatrností !!! Bylina je silně působící !!!

Arnika horská (Arnica montana, čeleď hvězdnicovité - Asteraceae, SK: Arnika horská) květ. Arnika šetrně zlepšuje prokrvení věnčitých cév a to nepřímo aktivací malých buněk, které dodávají energii buňkám velkým (hybným). Digitalis oproti tomu působí přímo na velké buňky srdečního svalu. Arnika zlepšuje i periferní prokrvení. Používáme ji při asthma bronchiale, arterioskleróze, koronární insuficienci, alginy pectoris, poškození myokardu apod. Mírně působí i na zánět žaludku a tenkého střeva. Droga je obecně silně působící, mírně zvyšuje krevní tlak a vyvolává děložní stahy. Vně bylina působí antisepticky a granulačně na všechny rány, vředy či zánět křečových žil, používáme tinkturu ředěnou 1 : 5-10 nebo arnikovou mast. Obklad z arniky může pomoci při svalových a kloubních potížích.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Antioxidant. Normální funkce oběhové soustavy. Normální trávení a činnost jater, pročištění. Normální stav kloubů. (Před) menstruační a menopauzální komfort. Přirozená obranyschopnost – odolnost. Snížení otoků. Normální dýchání, normální stav – ústa. 

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má.

Více o účincích na http://www.tinktura-info.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-z-bylin-jednodruhove-c-169_2/arnika-horska-tinktura-50-ml-p-3338

Dávkování: 3x denně 5-15 kapek do vody či čaje. Přípravek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky, užití konzultujte s lékařem!

Kód: 

Recenzie

Napísať recenziu

Arnika horská (tinktúra)  50 ml

Arnika horská (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z kvetu arniky horskej (prha arnika). Tinktúra Arnicae.