Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Dřišťál kapky (tinktura) 50 ml Zväčšiť

Dráč obyčajný kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z koreňovej kôry dráča.

Viac detailov

Skladem

153 Kč

Detaily

Tinktura (extrakt) z kořenové kůry dřišťálu.

Dřišťál obecný (Berberis vulgaris), čeleď dřišťálovité (Berberidaceae), SK: Dráč obyčajný. Kromě řady alkaloidů (např. berberin) obsahuje kůra kořenů pryskyřice, škrob, pektin, z glykosidů třísloviny a flavonoidy. Přípravek snižuje krevní tlak, působí žlučopudně, proti dyskinezi žlučových cest, působí na žlučníkové záněty a různé další jaterní poruchy. U izolovaného berberinu byl potvrzen protektivní účinek proti jaterním toxinům včetně alkoholu. Bylo zjištěno i působení proti mikrobům, plísním a parazitům, dále berberin ovlivňuje cholesterol a je účinný i při léčbě revmatu. Lze tedy předpokládat totožné účinky i u našeho komplexu účinných látek, kde je samozřejmě berberin obsažen.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální trávení. 

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Zcela nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Maximální doba užívání: 30 dnů. Neužívat při chorobách ledvin. Přípravek upraven do potence D1 z důvodu razantního účinku drogy.  

Kód: žlučník, žlučové cesty, alkaloidy, cholagogum, hypotonikum, berberin.

Recenzie

Napísať recenziu

Dráč obyčajný kvapky (tinktúra) 50 ml

Dráč obyčajný kvapky (tinktúra) 50 ml

Tinktúra (extrakt) z koreňovej kôry dráča.