Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie.

viac informácií
Súhlasím Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Paulínia nápojná kvapky (tinktúra) 50 ml Zväčšiť

Gymnema lesná kvapky (tinktúra) 50 ml

Gymnema (bylinná tinktúra - Pavlove bylinné kvapky). Prírodný bylinný extrakt z listov liečivej rastliny gymnemy lesnej pre normálnu hladinu cukru v krvi.

Viac detailov

Skladem

153 Kč

Detaily

Gymnema (bylinná tinktura - Pavlovy bylinné kapky). Přírodní bylinný extrakt z listů léčivé rostliny gymnemy lesní pro normální hladinu cukru v krvi.

Gymnema lesní (Gurmár) (Gymnema sylvestre, čeleď toješťovité ApocynaceaeSK: Gymnema lesná) má dlouhou historii využití v tradiční indické medicíně a k léčení diabetes se zde používá více než 2000 let. V ájurvédských textech jsou indikace různé, např. při migréně, kožních chorobách, zvětšených mízních uzlinách aj. V současné indické medicíně se listy užívají jako antidiabetikum. Klinické studie prokázaly efekt snížení hladiny krevního cukru a rovněž zvýšení počtu a regeneraci beta buněk a Langerhansových ostrůvků ve slinivce. Zabraňuje adrenalinu ve stimulaci jater, čímž brání vylučování glukózy do krve. Zvyšuje tvorbu inzulínu ve slinivce a reguluje hladinu glukózy v krvi. U pacientů s diabetes 1. typu se účinek projevuje snížením potřeby inzulínu, u diabetes 2. typu umožňuje snížení medikace. Při užívání přípravků z této rostliny se doporučuje konzultace s kvalifikovaným lékařem a pečlivá kontrola hladiny cukru v krvi. Nelze jej používat jako náhradu inzulínu.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální hladina cukru. Kontrola tělesné hmotnosti / metabolismus cukrů metabolismus tuků. Chuť k jídlu. 

Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.

Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury. 

Složení tinktury: velejemný melasový ethanol 40%, léčivá rostlina gymnema lesní.

Výrobce: Bylinné kapky, s.r.o., ČR. Doplněk stravy - neředěná tinktura s vysokým obsahem přírodních účinných látek z nejkvalitnějších léčivých rostlin. Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte denní dávku. Neskladujte na přímém slunci. Případný zákal není na závadu.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Z důvodu obsahu alkoholu není výrobek vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Kód: cukrovka, diabetes, langerhansovy ostrůvky, slinivka.

 

 

Recenzie

Napísať recenziu

Gymnema lesná kvapky (tinktúra) 50 ml

Gymnema lesná kvapky (tinktúra) 50 ml

Gymnema (bylinná tinktúra - Pavlove bylinné kvapky). Prírodný bylinný extrakt z listov liečivej rastliny gymnemy lesnej pre normálnu hladinu cukru v krvi.